Μόλλυ Ρόουζ
Παιδικό Βιβλίο

Εσείς επισκεφθήκατε “Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ”;

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μολλυ Ρόουζ μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή! Χωρίς να έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω ούτε μια γραμμή απο το παραμυθένιο του κείμενο, οι εικόνες του με μάγεψαν! Οι όμορφες απεικονίσεις μιας ειδυλλιακής εξοχής και τα ζεστά χρώματα της, μου δημιούργησε το συναίσθημα της νοσταλγίας και μου έφερε στο νου, σκηνές από ρομαντικές ταινίες εποχής! Σαν να μην έφτανε μόνον αυτό, ολόκληρος ο τόπος μοσχοβόλησε ξαφνικά, γλυκά φρεσκοφουρνισμένα ψωμάκια!

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ
Η μαγική εικονογράφηση της Ιουστίνης Γιαννακοπούλου, από το εσωτερικό του βιβλίου.

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα… “Κανείς δε θα μπορούσε να διακρίνει  τα μικροσκοπικά φωτάκια που είχαν μαζευτεί γύρω από τα παράθυρα του δεντρόσπιτου, αλλά ακόμη κι αν κάποιος τα έβλεπε, θα ξεγελιόταν ότι ήταν πυγολαμπίδες. Όμως η γιαγιά της Μόλλυ ήξερε, ότι οι αγαπημένοι της φίλοι είχαν έρθει κοντά άλλη μια φορά, για να ακούσουν τις ιστορίες της. Έτσι, δυνάμωσε λίγο τη φωνή της, όταν ξεκίνησε να διηγείται ένα ακόμη παραμύθι στην εγγονούλα της, για να μπορούν να ακούν καλά, όλοι…

Ακολουθήστε τη Μόλλυ Ρόουζ στο λογαριασμό της στο Instagram αλλα και στο Facebook!

Σε αυτό το ρομαντικό βιβλίο με τις 188 υπέροχα μυρωδάτες σελίδες του, θα βρείτε δώδεκα παραμύθια που συνοδεύονται από πετυχημένες συνταγές και δημιουργικές ιδέες για όλες τις εποχές του χρόνου! Είναι οι γλυκές ιστορίες που ξετυλίχθηκαν στο μαγικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ, όπως μεταφέρθηκαν στο χρόνο μέσα από τις υπέροχες μυρωδιές των αμέτρητων κέικ που ψήθηκαν στους φούρνους του και στα χαμόγελα των παιδιών που δοκίμασαν τις λιχουδιές του!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου… Κάποια χρόνια πριν, υπήρχε ένα πανέμορφο ζαχαροπλαστείο, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας. Ίσως και να πρόκειται για παραμύθι, αλλά λέγεται ότι η ιδιοκτήτριά του, η μικρή Μόλλυ Ρόουζ, ήταν νεράιδα ή είχε κάποια σχέση με το μαγικό  κόσμο του δάσους. Το ζαχαροπλαστείο της πάντως έγινε ξακουστό, τόσο στον αληθινό κόσμο, όσο και σ´ εκείνον της φαντασίας, μα όχι μόνο για την καταπληκτική γεύση των γλυκών. Ο μύθος λέει ότι οι άνθρωποι γίνονταν πιο χαρούμενοι από την πρώτη στιγμή, που περνούσαν την πόρτα αυτού του μικροσκοπικού μαγαζιού…

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο της σειράς παραμυθιών της μικρής Μόλλυ Ρόουζ!

Τότε ήταν που άρχισα να ψάχνω, ποιοί δημιουργοί κρύβονται πίσω από την ιδέα, για αυτό το νόστιμο παιδικό βιβλίο!

Η συγγραφέας του, η Πόλλυ Αντωνιάδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στη διαφήμιση αλλά η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική την οδήγησε στο Λονδίνο και στην ακαδημία της Peggy Porschen! Αφού ίδρυσε μια επιτυχημένη αλυσίδα cake shops στην Ελλάδα μετέφερε την επιχείρηση στο Λονδίνο, πρώτα στο Covent Garden και μετά στο South Kensington. Μέσα από εμπειρίες, διαδρομές, όνειρα και αναμνήσεις γεννήθηκε η Μόλλυ Ρόουζ… σαν παραμύθι!

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ
Η συγγραφέας του βιβλίου, Πόλλυ Αντωνιάδη.

Η εικονογράφηση είναι επίσης γυναικεία υπόθεση!

Η εικονογράφος είναι η ταλαντούχα Ιουστίνη Γιαννακοπούλου με σπουδές εικονογράφησης στο Vakalo Art & Design College και το Derby University, καταφέρνει με τις πινελιές της να μας μεταφέρει στον ρομαντικα παραμυθένιο κόσμο του δάσους και να μας προσφέρει ένα μυρωδάτο βιβλίο, για όλες τις εποχές του χρόνου!

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ
Η εικονογράφος του βιβλίου, Ιουστίνη Γιαννακοπούλου.

Γιατί το προτείνω; Γιατί θα κρατήσει σε εσάς και το παιδί σας συντροφιά, όχι μονο τις κρύες μέρες του χειμώνα που διανύουμε, αλλα όλες τις εποχές! Και γιατί αυτό το δημιουργικό βιβλίο, μπορεί να γίνει η υπέροχη αφορμή για ζαχαροπλαστικές δοκιμές που θα φέρουν την οικογένειά μας, ακόμα πιο κοντα!!

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ

“Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ” κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Επίσης, μπορείτε να το παραγγείλετε και μέσω e-mail στο molly@mollyrosebakery.co.uk.

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ

Ακολουθήσε τη σελίδα mamakabariemai.gr στο Facebook!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

5 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *