ιστορίες με τη Λιλίκα
Παιδικό Βιβλίο

Ιστορίες με τη Λιλίκα

Όταν σκεφτόμουν πως θα ήθελα να περιγράψω το βιβλίο, Ιστορίες με τη Λιλίκα, φανταζόμουν λίγα λόγια και πολλές φωτογραφίες από τις όμορφες σελίδες του που όμως θα τις είχα λιγάκι πειράξει, προσθέτοντας ρετρό φίλτρα, περιτυλίγοντας τες με μια επιπλέον vintage εσάνς.

Φοβήθηκα όμως, ότι με αυτόν τον τρόπο οι σελίδες και τα χρώματα, θα έχαναν την ενέργειά τους και η εξαιρετική εικονογράφηση τους, θα  παραποιούνταν σε μεγάλο βαθμό, ώστε τελικώς δεν το τόλμησα.

Οι ιστορίες με τη Λιλίκα είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον Gilbert Delahaye που δεν έχει ανάγκη το δικό μου καλλωπισμό. Και μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν εξήντα χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της Λιλίκας,  αυτό όμως έκανε την αξία της, ακόμα πιο ανεκτίμητη!

Ιστορίες με τη Λιλίκα

Η Λιλίκα δεν είναι ένα κορίτσι σύγχρονο. Είναι απλώς ένα μικρό παιδί, που σαν όλα τα παιδιά πηγαίνει διακοπές στη θάλασσα, μαθαίνει ποδήλατο και το όνειρό της είναι να γίνει μια μπαλαρίνα! Αυτό όμως που δίνει αξία σε ότι και αν καταπιάνεται στις περιπέτειες της, είναι το πείσμα της και η αισιοδοξία της! Χαίρεται με τα πιο απλά πράγματα, ενώ το γλυκύτατο χαμόγελο στο πρόσωπό της, καθρεφτίζει την ομορφιά της ψυχής της!

Το βιβλίο αυτό θα προκαλέσει το διάλογο με τα μικρά μας, για το παρελθόν και την δική μας μακρινή, παιδική ηλικία, ενώ θα χαθούν αχόρταγα στις σελίδας μιας άλλης εποχής διαφορετικής από τη δική τους… Ακόμα και εμείς οι ίδιοι θα νοσταλγήσουμε την τόσο όμορφα δοσμένη ρετρό εποχή, με τα πολύχρωμα φιγουρίνια για ρούχα, τα ξύλινα παιχνίδια, τον παγωτατζή με τη στολή του στην παραλία και τόσες άλλες λεπτομέρειες της εικονογράφησης, δοσμένες με πιεστικότητα και ρεαλισμό.

Το σημαντικό όμως που το βιβλίο προτείνει και που μοιάζει πως συμβαίνει φυσικά, είναι ότι τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία, πρέπει να αποκτήσουν ρόλους. Η Λιλίκα πηγαίνει για τα ψώνια, με την ίδια ευκολία που βάφει τη βάρκα του θείου της, δεν απομονώνεται από την μάστιγα της υπερπροστασίας, αντιθέτως, είναι ένα υγιές πρότυπο και ενεργό μέλος της οικογένεια της.

Αν οι Ιστορίες με τη  Λιλίκα σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες, θα χαρείτε να γνωρίζετε ότι αυτό το μεγάλων διαστάσεων (21×29) βιβλίο, που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, έχει και σίκουελ! Κυκλοφορούν ακόμα δύο σκληρόδετα, βιβλία με 72 υπέροχα εικονογραφημένες σελίδες το κάθε ένα, από τον Marcel Marlier και τις υπόλοιπες έξι, υπέροχες περιπέτειες της Λιλίκας! Η Λιλίκα που διασκεδάζει στο πάρκο, πηγαίνει στο βουνό, κάνει νέους φίλους στο σχολείο, είναι άρρωστη, γιορτάζει τα γενέθλιά της, μαθαίνει να κολυμπάει, θα διασκεδάσει τα παιδιά σας, θα τους κρατήσει  συντροφιά και θα τα προβληματίσει.

Καλές αναγνώσεις με ρετρό διάθεση!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

3 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *