Φιλοσοφία

Στις 22/4 η Γη γιορτάζει!

 
 

Στις 22 Απριλίου, κάθε έτους η Γη γιορτάζει!
Έτσι έχει οριστεί και καθιερωθεί από το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη. 

Πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε πως πάλι μιλάμε για έτοιμες, ήδη μασημένες, ξενόφερτες συνθήκες που τείνουν να γίνουν επιβεβλημένες παγκοσμιοποιημένες συνήθειες.

Αφού δεν πρόκειται  λοιπόν για  κάποιο πρόσωπο, για να του ευχηθούμε χρόνια πολλά και  να του δώσουμε γλυκά και δώρα, τι γιορτάζουμε ακριβώς;

Η απάντηση είναι τόσο απλοϊκή όσο και μεγαλειώδης!

Γιορτάζουμε τη ζωοφόρο δύναμή της. Χωρίς το χώμα, το νερό και τον αέρα, τους μικροσκοπικους αποίκους της, τα έντομα και τους φίλους μας τα ζώα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μορφή ζωής που γνωρίζουμε σήμερα.

Όλοι δοκιμαζόμαστε ηθικά και συναισθηματικά αυτήν την περίοδο. Όλοι εκτός από τη γη μας.

Εκείνη δεν νοσεί από την ασθένεια που πλήττει το ανθρώπινο είδος.

Δεν σας εντυπωσιάζει αυτό;
Δεν θα σταθώ στις επιστημονικές γνώμες που διαρκώς παπαγαλίζουν, αλλά στο μεγαλείο της επούλωσης και τις θεραπευσης. Το μήνυμα μοιάζει με το μήνυμα της Αναστάσεως.

Έχετε και εσείς καταφέρει να κάνετε την αποκωδικοποιηση; Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι έχουν μειωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.Το έδαφος είναι καθαρότερο και γονιμότερο αφού οι ανθρώπινες δραστηριότητες δεν είναι οι μεταβολείς των κανόνων τις φύσης.

Εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια, η Γη φώναζε μέσα στα αυτιά μας, μην με ενοχλείτε, αλλά εμείς εξακολουθούσαμε να κωφεύουμε.
Τώρα με το έτσι θέλω, είτε επειδή κάποιοι έπραξαν εσκεμμένα ή κατά άλλων τη γνώμη, απλώς τυχαία, επιτέλους καταφέρνει να αναπνεύσει, προσομοιάζοντας τον εαυτό της, με ένα μικρό δέντρο, ένα εκκολαπτόμενο αυγό, ένα μαλακό κουκούλι, ένα αθώο νεογέννητο.

Ο άνθρωπός είναι ο θανατηφόρος ιός αυτού του υπέροχου γαλάζιου πλανήτη.

Σαρακικός, δαιμονικός και άπληστος. Με το Google Earth, πετάξτε πάνω από την Aσία, σταματήστε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και δείτε πόσο πληγωμένος είναι ο ζωοδότης πλανήτης μας.
Δυο σχεδόν μήνες μετά τον περιορισμό του ανθρώπου, ο ουρανός είναι καθαρότερος, οι παράλληλες γραμμές αερίων που συνθέτουν έναν ακριβή κάναβο, έχουν αραιώσει και αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, τα σμήνη έχουν μεγαλύτερο πλήθος πουλιών.

Η χθεσινή εικόνα, είναι το πρόσωπο ενός εγωιστή και άπληστου ανθρώπου, όταν οι άλλοι το κοιτούν και διαπιστώνουν πως αυτός δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει.
Η αλλαγή είναι μια δύσκολη και μακροχρόνια διαδικασία που απαιτεί, αυτογνωσία και ενσυναίσθηση.

Φτάνει όμως να μάθεις να ακούς, για να ξεκινήσει η προσωπική επούλωση. Τι σου λέει το παιδί σου, ο γονιός σου, ο φίλος σου. Αν αποδεχθείς ότι πρέπει να ακούσεις, έχεις επιτύχει στο πρώτο βήμα για έναν ενδιαφέρον διάλογο που θα οδηγήσει σε ισότιμη διαπραγμάτευση με ένα  δίκαιο αποτέλεσμα.

Η Γη μας για λίγο καιρό ακόμα, θα καταφέρνει να επουλώνεται. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ο άνθρωπος θα αναλάβει πάλι πλήρη δράση, για την συνέχιση της καταστροφής της.
Μέχρι τότε, ελπίζω να προλάβει να φανερώσει το μεγαλείο της.

Το γαλανό του ουρανού να γίνει γαλανότερο, η φύση να οργιάσει, τα ψάρια να πληθύνουν και ο άνθρωπος να  δεχθεί τη γενναιοδωρία της, όχι ως εργαλείο απληστίας αλλά ως πολύτιμο αντίτιμο του σεβασμού του προς εκείνη.

 

 
 

Διαβάστε ακόμα, Ένα Παραμύθι Βάλσαμο για τις Μέρες του Εγκλεισμού.

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

7 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *