Εναλλακτικός Τρόπος Ζωής

Ασφαλή Παιδικά Παιχνίδια! Πώς μπορούν να είναι σίγουροι οι γονείς;

Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τα παιχνίδια!

Η ανάπτυξη στον τομέα των προϊόντων, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς στη σημερινή κοινωνία. Όλο και πιο τεχνολογικά προηγμένος εξοπλισμός χρησιμοποιείται τόσο στο σπίτι όσο και στις δραστηριότητες αναψυχή! Αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής μας, καθιστά τα θέματα ασφάλειας ζωτικής σημασίας!!
Το MamakaBariemai.gr τονίζει: Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τα παιδιά μας!

Πώς μπορούν να είναι σίγουροι οι γονείς σχετικά με το ποιο παιχνίδι είναι ασφαλές; Τα περισσότερα παιχνίδια είναι πακεταρισμένα με τέτοιο τρόπο, που είναι δύσκολο για τον αγοραστή να εντοπίσει ενδεχόμενους κινδύνους, ενόσω βρίσκεται στο κατάστημα.

Γιαυτό…

  • Επιλέγετε τα παιχνίδια με προσοχή. Λαμβάνετε πάντοτε υπόψη την ηλικία του παιδιού, τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο των ικανοτήτων του.
  • Ψάξετε για σχέδια και κατασκευές υψηλής ποιότητας σε όλα τα παιχνίδια, για όλες τις ηλικίες.
  • Το πλαστικό περιτύλιγμα των παιχνιδιών πρέπει να πετάγεται αμέσως πριν καταστεί θανατηφόρο παιχνίδι.
  • Στην ετικέτα ή το περιτύλιγμα οποιουδήποτε παιχνιδιού θα πρέπει να αναγράφεται η ονομασία, το εμπορικό σήμα και η διεύθυνση του κατασκευαστή, του διανομέα ή εισαγωγέα εντός της ΕΕ, η σήμανση CE για την ασφάλεια, οδηγίες χρήσης, και συμβουλές για την ασφαλή χρήση του παιχνιδιού.
  • Οι αγοραστές θα πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά τα παιχνίδια για κρυμμένους κινδύνους πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά. Διαβάστε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι οδηγίες είναι σαφείς – σε σας, και όπου είναι δυνατό, και στο παιδί.
  • Φυλάξτε τα παιγνίδια που προορίζονται για μεγαλύτερα παιδιά μακριά από τα μικρά παιδιά. Ακολουθείστε τις οδηγίες στις ετικέτες που αναγράφουν τις συστάσεις για την ηλικία—μερικά παιγνίδια συστήνονται για μεγαλύτερα παιδιά επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνα στα χέρια πιο μικρών παιδιών. Διδάξετε στα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθούν στη φύλαξη των παιχνιδιών που προορίζονται για μεγαλύτερα παιδιά μακριά από τα μικρά τους αδελφάκια.
  • Αποφύγετε τους κινδύνους ασφυξίας. Μην αγοράζετε μικρά παιχνίδια με μικροσκοπικά εξαρτήματα για μικρά παιδιά. Η ασφυξία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτων που σχετίζονται με αυτά. Για παιχνίδια που αποτελούν κίνδυνο για μικρά παιδιά, απαιτείται από το νόμο να φέρουν προειδοποιήσεις. 

Διάβασε το δεύτερο άρθρο για την Ασφάλεια παιχνιδιών, εδώ!
MamakaBariemai.gr

Γενική Διεύθυνση Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *