PRINTA Ροές
Μυθιστόρημα για τη Μαμάκα

Δύο Κλασσικά Αριστουργήματα, από τις Εκδόσεις PRiNTA – Ροές!

Το MamakaBariemai.gr διάλεξε για σένα, δύο Κλασσικά Αριστουργήματα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας!

Στις εκδόσεις PRiNTA – Ροές, θα βρεις αμέτρητους τίτλους κλασσικών βιβλίων ενώ, αν είσαι Συλλέκτης, δεν θα λείψει ποτέ κάποιο από τη συλλογή σου!

Musset A. de – Η εξομολόγηση ενός τέκνου του αιώνα.

“Η Eξομολόγηση ενός τέκνου του αιώνα” (1836), το πιο γνωστό έργο του Αλφρέ ντε Μυσσέ, αποτελεί μυθοπλαστική μεταφορά και αφηγηματική αποκρυστάλλωση της πολυτάραχης αλλά σύντομης ερωτικής σχέσης του με τη μεγαλύτερή του Γεωργία Σάνδη. Εξομολογητικό μυθιστόρημα ή μυθιστορηματική αυτοβιογραφία, το έργο αυτό διακρίνεται για την ένταση των συναισθημάτων, το διαρκές παιχνίδι μεταξύ αλήθειας και ψέματος, την αναζήτηση ενός άπιαστου ερωτικού ιδεώδους και τη διαρκή απογοήτευση του ήρωά του – άρρηκτα συνυφασμένη με την απομάγευση μιας ολόκληρης γενιάς, που παραπαίει μετά την πτώση του Ναπολέοντα, χωρίς ιδανικά και αξίες, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό της την ιστορική «αρρώστια του αιώνα».

Υποψήφιο “Βραχείας Λίστας” για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης!

Πρωταγωνιστής είναι ο Οκτάβ, ο οποίος, έχοντας απατηθεί από την πρώτη του ερωμένη και έχοντας περάσει χρόνια στην κραιπάλη και τον έκφυλο βίο, έχει γίνει σκεπτικιστής και καχύποπτος στο θέμα του έρωτα. Μετά το θάνατο του πατέρα του αποσύρεται στη μοναξιά της εξοχής και εκεί γνωρίζει την Μπριζίτ, μια γυναίκα ευαίσθητη, μεγαλύτερή του, που ζει αποτραβηγμένη και αφοσιωμένη στις αγαθοεργίες και την κοινωνική προσφορά. Γεννιέται ένας δυνατός έρωτας αλλά, μετά από μια σύντομη περίοδο ευτυχίας, ο Οκτάβ, αδυνατώντας να πιστέψει στην ειλικρινή αγάπη, αρχίζει να αμφιβάλλει για την Μπριζίτ, να την υποπτεύεται και να τη βασανίζει λεκτικά και ψυχικά…

Εξάρσεις, απογοητεύσεις, μελαγχολία, παραφορά: συναισθήματα πίσω από τα οποία κρύβεται η αρρώστια μιας ολόκληρης γενιάς και του εκπροσώπου της Οκτάβ, την ψυχή του οποίου έχουν δηλητηριάσει οι κραιπάλες, το αλκοόλ, το αίσθημα της ματαιότητας.

Σελίδες: 320

Διάβασε για τους Θησαυρούς της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, από τις εκδόσεις PRiNTA – Ροές!

MamakaBariemai.gr

Zola Émil. – Μια σελίδα αγάπης.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Eγκατεστηµένη στο Παρίσι µετά το θάνατο του συζύγου της, η Ελέν Γκρανζάν ζει µια ήσυχη, σχεδόν µοναστική ζωή µαζί µε τη µοναχοκόρη της, τη Ζαν. Από τα παράθυρά της βλέπει καθηµερινά να απλώνεται µπροστά της η µυστηριώδης και τροµακτική µεγαλούπολη, την οποία εξακολουθεί να µη γνωρίζει καθόλου. Είναι ευτυχισµένη µε τον τρόπο ζωής της. Η κόρη της είναι γι’ αυτήν το παν. Η µόνη ιδέα που έχει για τη ζωή πέρα από τα στενά όρια του σπιτιού της προέρχεται από τα βιβλία, αν και σπάνια διαβάζει; Δύο καλοί φίλοι, που την επισκέπτονται µία φορά την εβδοµάδα, αποτελούν όλο κι όλο τον κοινωνικό της κύκλο. Όµως, όσο κι αν το µέλλον της Ελέν διαγραφόταν ανέφελο, µια ασθένεια της κόρης της θα φέρει την αναστάτωση. Μια σελίδα αγάπης θα προστεθεί στο βιβλίο της ζωής της, αλλάζοντάς την ολότελα. Και το απέραντο Παρίσι θα σταθεί και για τις δυο τους ο µοναδικός έμπιστος φίλος, πάντα έτοιµος ν’ ακούσει κάθε τους εξοµολόγηση, σαν «χορός αρχαίου δράµατος», κατά το συγγραφέα.

Σελίδες: 448

Περιηγήσου στην ιστοσελίδα των εκδόσεων PRiNTA – Ροές και διάλεξε τα αγαπημένα σου βιβλία!
Ακολούθησε στο Instagram @printa_roes_books !

MamakaBariemai.gr

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *