Εργαζόμενη Μαμάκα

Η κυρία της OliveBenefits, είναι η Εργαζόμενη Μαμάκα του Ιουνίου!

Η κυρία της OliveBenefits, είναι η Εργαζόμενη Μαμάκα του Ιουνίου!

Η Δήμητρα Κεχαγιά Παρτώνη είναι η εργαζόμενη μαμάκα του Ιουνίου, και ο  μήνας  που διάλεξα για να σας τη συστήσω είναι ο ιδανικός! Μου τη θυμίζει έντονα και γιατί όχι, την αντιπροσωπεύει, αφού είναι ο μήνας που σηματοδοτεί δυναμικά το ξεκίνημα του ελληνικού καλοκαιριού!

Η Δήμητρα Κεχαγιά Πατρώνη

Έτσι λοιπόν και η Δήμητρα, είναι μια ξεχωριστή γυναίκα με ανεπιτήδευτη ευγένεια και περίσσια γλύκα, που τόλμησε και κατάφερε να δημιουργήσει κάτι μεγάλο!

Είχα την ευτυχία να τη γνωρίσω αλλά και την τύχη με το μέρος μου, όταν πρόθυμα δέχτηκε να μου μιλήσει για τον μικρόκοσμο των αρωμάτων, των βοτάνων αλλά και της αλήθειας που περιβάλει την καθημερινότητά της, με την ίδια όρεξη που η ζωή, την ώθησε στην έμπνευση και τη δημιουργία.

Η Δήμητρα είναι η μαμάκα δύο μικρών παιδιών, της Εμμανουέλας δέκα ετών και του μικρού Κυριάκου τεσσεράμισι ετών. Η διπλή της ιδιότητα ως εργαζόμενη γυναίκας αλλά και μαμάκας συνδυάζεται με μία ακόμα πιο απαιτητική, αυτή της αφοσιωμένης συζύγου.

Και ο σύζυγος της, ο Νίκος Πατρώνης, συνοδοιπόρος στη ζωή αλλά και την εργασία της, τη στηρίζει, τη βοηθά και την εμπνέει.

Η Δήμητρα και ο σύζυγος της, Νίκος

Η μαμάκα του Ιουνίου είναι η ψυχή και το μυαλό της OliveBenefits, μιας όλο και αυξανόμενης εταιρίας, αγνών παραδοσιακών και κυρίως παραφαρμακευτικών προϊόντων, με έδρα το μικρό Καρλόβασι της Σάμου, επαληθεύοντας πως στα πιο απροσδόκητα μέρη, γίνονται οι πιο αναπάντεχες διεργασίες!

Έτσι το 2005, μετά από μια θεόσταλτη σύμπτωση και την ανακάλυψη μιας παλιάς, σχεδόν εξήντα ετών χειρόγραφης συνταγής για σπιτικό σαπούνι, η Δήμητρα και ο σύζυγος της τόλμησαν αυτό που ίσως για άλλους θα έμοιαζε χάσιμο χρόνου.

Ακολούθησαν με πίστη αλλά και πείσμα τις οδηγίες και χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες τοπικές πρώτες ύλες, όπως το παρθένο ελαιόλαδο, τα βότανα της Σαμιακής γης και τα αρωματικά τους έλαια, δημιούργησαν το πρώτο OliveBenefits σαπούνι, τη ναυαρχίδα της OliveBenefits!

Σαπούνι από την OliveBenefits

Οι δύο σύζυγοι, από τις πρώτες δοκιμές κατάλαβαν πως κρατούσαν στα χέρια τους έναν πολύτιμο θησαυρό. Έναν θησαυρό φυσικό, οικολογικό, σχεδόν βρώσιμο και πλήρως βιοδιασπώμενο, που θα τους οδηγούσε σε ένα μέλλον με βεβαιότητα και με την τόλμη τους κατέρριψαν όλους τους ενδοιασμούς.

Η Δήμητρα στα τριάντα πέντε της, γύρισε ξανά στα θρανία και κατάφερε να γίνει μια γυναίκα επιστήμονας, διεκδικώντας στο χώρο των καλλυντικών, τη θέση που της αναλογεί, ως πτυχιούχος βοτανολογίας, με πολλά σεμινάρια κοσμετολογίας στο βιογραφικό της.

Με την αξία της κυνήγησε το όνειρό της και χωρίς κανείς πλέον να μπορεί να της αντιτεθεί,  τώρα ηγείται με οδηγό την πολύ δουλειά, το δημιουργικό άγχος και την αστείρευτη έμπνευση, την εταιρία που με τα προϊόντα της, θα κοσμεί τα ράφια επιλεγμένων φαρμακείων και καταστημάτων ομορφιάς στο εσωτερικό και εξάγει προϊόντα στο εξωτερικό!

Σας καλώ να επισκεφτείτε στην σελίδα της OliveBenefits και να διαβάσετε αυτήν την αναπάντεχη και άκρως αληθινή ιστορία της οικογένειας για να ανακαλύψετε, ότι στις μέρες μας τα θαύματα δεν αργούν να συμβούν και πως η ζωές των ανθρώπων ακολουθούν τις επιταγές της μοίρας.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα την ίδια τη Δήμητρα, τη Μαμάκα του Ιουνίου, μέσα από τις δικές της, μοναδικές απαντήσεις.

Δήμητρα, πόσες ώρες εργάζεσαι την ημέρα;

Εργάζομαι τις ώρες καταστημάτων, μοιράζοντας τον χρόνο μου, στο κατάστημα λιανικής της OliveBenefits αλλά και στα γραφεία της εταιρίας που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Όμως τις ημέρες της παραγωγής των προϊόντων, περνώ πολλές ώρες στην μονάδα παραγωγής τους.

Η διαφορά στο φύλλο αλλά και την ηλικία των παιδιών σου, ήταν πρόκληση για το μεγάλωμα τους;

Η πρόκληση για εμένα, είναι να μεγαλώσω τα παιδιά μου, όσο καλύτερα μπορώ και να τα βλέπω χαρούμενα! Η κόρη μου είναι 10 ετών και ο γιός μου 4,5. Έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, άλλες ανάγκες και αγωνίες. Είναι δυο μεταξύ τους αντίθετοι χαρακτήρες, κάτι που από μόνο του είναι άκρως απαιτητικό.

Ως μια εργαζόμενη μαμάκα, πως κατάφερες να διατηρούνται οι ισορροπίες στο σπίτι.

Με προγραμματισμό, συζήτηση και δημιουργικό χρόνο για την οικογένεια μου. Είμαι από τις τυχερές εργαζόμενες γυναίκες, μιας και ο Νίκος, ο σύζυγος μου, είναι πολύ υποστηρικτικός. Η ισορροπία έρχεται με τη συνεργασία.

Πόσο συνεργάσιμα και υποστηρικτικά είναι τα παιδιά, απέναντι στην εργαζόμενη μαμάκα τους;

Σε γενικές γραμμές, ναι, είναι συνεργάσιμα. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που με θέλουν στο σπίτι, δίπλα τους. Εκεί είναι που αναλαμβάνουν δράση ο παππούς και η γιαγιά. Είναι δύσκολες για μένα αυτές οι στιγμές, όμως νοιώθω την υποστήριξή τους όταν τελικά, βγαίνοντας από την πόρτα εισπράττω τα ζεστά φιλία τους και τις γεμάτες αγκαλιές τους!

Πες μου έναν κανόνα που όλη η οικογένεια έχει υποσχεθεί να τηρεί, για να ενισχύεται η οικογενειακή γαλήνη.

Να σέβεται ο ένας, τον χρόνο του άλλου. Ξέρουμε πότε πρέπει να κάνουμε ησυχία, πότε είναι η ώρα του παιχνιδιού και πότε της βόλτας.

Το προηγούμενο διάστημα που κυριαρχούσε το σλόγκαν «Μένουμε στο Σπίτι», πιστεύεις πως ο θεσμός της οικογένειας ενισχύθηκε;

Φυσικά! Ήταν πολύ σημαντικό για μας, που περάσαμε τόσες ώρες όλοι μαζί. Παίξαμε, διαβάσαμε παραμύθια, είδαμε ταινίες, μιλήσαμε πολύ και περάσαμε απομονωμένοι, πολύ χρόνο στη φύση.

Η άποψη πως, αφού η μαμά επιβάλλεται να βρίσκεται στη δουλειά της, δεν θα πρέπει να αισθάνεται πως παραμελεί την οικογένειά της, πιστεύεις πως ισχύει; Αν ναι, πόσο εύκολο είναι να το πετύχει;

Όχι, δεν πιστεύω ότι μια γυναίκα που δουλεύει, αναγκαστικά παραμελεί την οικογένεια της. Αυτό που χρειάζεται, είναι σωστός προγραμματισμός και συμπαράσταση από τον σύζυγο της.

Ποιος από τους τρεις ευδιάκριτους ρόλους σου, της μητέρας, της συζύγου ή της εργαζόμενης γυναίκας, είναι ο πιο απαιτητικός;

Αγαπώ τον άντρα μου και θέλω να είμαι απέναντί του μια καλή σύζυγος. Τα παιδιά μας, από την άλλη είναι όλη μας η ζωή, γιαυτό θέλω να είμαι μια καλή μαμά. Η δουλειά μου όμως, είναι το οξυγόνο μου και μου αρέσει που δαπανώ στην εργασία μου, τον απαιτούμενο χρόνο. Είναι όλοι τους απαιτητικοί ρόλοι, αλλά αξίζει!!!

Ως μαμάκα δύο μικρών παιδιών, για πιο πράγμα είσαι υπερήφανη για την ανατροφή τους;

Είμαι υπερήφανη που σέβονται τους ανθρώπους γύρω τους και που εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ένα σου όνειρο, είναι να γίνουν τα παιδιά σου, οι μελλοντικοί συνεχιστές των OliveBenefits;

Ναι, μπορώ να παραδεχτώ πως είναι όνειρό μου. Το σημαντικό για μένα όμως, είναι να βλέπω τα παιδιά μου χαρούμενα με τις επιλογές τους. Αν λοιπόν επιλέξουν να συνεχίσουν την OliveBenefits, θα χαρώ πολύ.

Ποιες είναι οι τελευταίες σκέψεις σου, λίγο πριν κοιμηθείς, μετά το πέρας μιας πολυάσχολης ημέρας;

Δεν είναι ακριβώς σκέψεις, είναι κυρίως συναισθήματα και προσευχές. Είναι οι ευχαριστίες για το σήμερα και η πίστη σε ένα ομορφότερο αύριο…

Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα για αυτή την αποκαλυπτική συνέντευξη! Η γλυκύτητα και το θάρρος σου, είναι για όλες μας παράδειγμα!

Τα προϊόντα της OliveBenefits, απευθύνονται σε όλες της ηλικίες, από τα νεογέννητα έως τους υπερήλικες.

Το 2010 η μονάδα πιστοποιήθηκε από τον Ε.Ο.Φ.

Πατήσετε εδώ για τον σύνδεσμο της σελίδας OliveBenefits.

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

4 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *