Εναλλακτικός Τρόπος Ζωής

Μαθαίνοντας κολύμβηση στη θάλασσα, με τον Ν.Ο.Π.!

Για χρόνια, φλέρταρα με την ιδέα τα μικρά μου παιδιά, να παρακολουθήσουν μαθήματα κολύμβησης σε ένα οργανωμένο δημοτικό κολυμβητήριο, με καταρτισμένους εκπαιδευτές που θα ενσυναισθάνονται τους μικρούς μαθητές τους και θα τους φέρονται πρωτίστως, ως παιδαγωγοί. Ζητούσα άραγε, πολλά;

Είτε συμφωνείτε είτε όχι, όλες οι πρότερες σκέψεις μου, κατάφεραν να ισοπεδωθούν από ένα και μόνο δεδομένο. Το κολύμπι στο αγνό, καθαρό θαλασσινό νερό!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Για τους λάτρεις της φύσης και ειδικότερα της θάλασσας, η αίσθηση δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο!! Η επαφή με όλα τα φυσικά στοιχεία μαζί, το αλμυρό νερό, την απαλή άμμο, τα ζεστά βότσαλα και το αεράκι που χαϊδεύει το δέρμα… Και για τα μικρά μας παιδιά, είναι ένας ακόμα λόγος για ανεξάντλητη διασκέδαση!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Αν τα παιδιά μου, ζητούν από το Μάιο να πάνε για κολύμπι, αν τον Ιούνιο έχουν ήδη εξοικειωθεί με το υγρό στοιχείο και τη θερμοκρασία του και εάν τον Ιούλιο είναι η έμμονη ιδέα τους, τότε φαντάζεστε τι έχει να τους προσφέρει ο μήνας Αύγουστος, η κορύφωση του καλοκαιριού!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Δεν το πολυσκέφτηκα! Για την ακρίβεια, επέλεξα μόνο να τους εξηγήσω «τι εστί κολυμβητήριο και ποιος ο ρόλος του», χωρίς να αποκλείσω το ενδεχόμενο της αλληλεπίδρασης του παιχνιδιού στη διαδικασία, ως το μέσο, για να μάθουν σωστό κολύμπι, κάτι που θεωρούσα εξίσου δεδομένο!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας
Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Από το πρώτο μάθημα, τα παιδιά μου με ρωτούσαν από τον ενθουσιασμό τους, πότε θα γίνει το επόμενο Η μία ώρα μέσα με μια πολύβουή αγέλη, με άλλους οκτώ «δεινούς» κολυμβητές τους είχε ξεμυαλίσει! Και ας τους ταλαιπώρησε λιγάκι, η γαλάζια χαρακτηριστική σανίδα που γλιστρούσε ή το πολύχρωμο μακαρόνι τους που δεν τα βοηθούσε ιδανικά να ισορροπήσουν. Η επιμονή τους ήταν αξιέπαινη!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα, όπως το απαραίτητο χλώριο της πισίνας, άλλα με πλεόνασμα ιωδίου,  στις ιδανικές θερμοκρασίες του Αμβρακικού κόλπου, μέσα στα ιστορικά νερά της ναυμαχίας του Ακτίου, σε μια ακτή κυανή, χαρακτηριστικό σημείο της πόλης της Πρέβεζας, αλλά κυρίως στα σωστά χέρια!

Η Ανθή και ο Χρήστος ξέρουν τι κάνουν και πώς να το κάνουν σωστά!

Οι έμπειροι εκπαιδευτές του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας,  είναι εξοικειωμένοι απόλυτα με το υγρό θαλασσινό στοιχείο αλλά κυρίως είναι εξοικειωμένοι με τα παιδιά!

Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας
Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας

Ο στόχος επετεύχθη! Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μικρά μου παιδιά έμαθαν το μάθημά τους! Κολυμπούν με θάρρος αλλά όχι αλαζονεία, δίχως τα πολύχρωμα μπρατσάκια τους και λιγάκι στα βαθιά… έτσι για δοκιμή! Εξασκούνται στις βουτιές τους και τις τελειοποιούν  με περίσσιο θάρρος… ΠΟΤΕ όμως χωρίς επίβλεψη! Και να φανταστείτε, ακόμη δεν έχει μπεί ο Αύγουστος!!!!

Ο Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας ιδρύθηκε το 1958. Έκτοτε βρίσκεται δίπλα στον μικρό ή μεγαλύτερο κολυμβητή, με πολλά τμήματα , καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα υδάτινων σπορ.

Ενημερωθείτε από τη σελίδα του Ν.Ο.Π. στο FACEBOOK για τη μοναδική εμπειρία των μαθημάτων κολύμβησης στη θάλασσα!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

9 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *