τα ζώα του πλανήτη, εκδόσεις ψυχογιός, παζλ
Εκπαιδευτικό Παιχνίδι

Μαθαίνω και εξερευνώ: ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΤΗ! Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Όταν κράτησα στα χέρια μου το μεγάλο κουτί από το πάζλ, ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, έπιασα τον εαυτό μου να κουνά το δάκτυλο στην ΑΝΟΙΑ που επικρατεί τα απογεύματα στο σπίτι, μετά τη σχολική μελέτη!

Ώρα για παιχνίδι, με όλη τη οικογένεια!

Το Μαθαίνω και εξερευνώ: ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ από τις εκδόσεις Ψυχογιός, αποτελείται από 205 μεγάλα κομμάτια που όλα μαζί κατασκευάζουν ένα γιγαντιαίο διαστάσεων, 98 x 67 εκατοστά παζλ. Τι καλύτερο μπορεί να μας κρατήσει ασχολημένους για πολύ ώρα, ξεχνώντας την τηλεόραση, την συχνότερη πλέον ασχολία μέσα στο σπίτι!

τα ζώα του πλανήτη, εκδόσεις ψυχογιός, παζλ

Με το οικολογικό του μήνυμα, βοηθώντας τα παιδιά να δομήσουν μια έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, δεν σκέφτηκα λεπτό να αναβάλλουμε την κατασκευή του. Καθισμένοι γονείς και παιδιά στο πάτωμα, τα χέρια μας μικρά και μεγάλα, μπλέχτηκαν μέσα στα αμέτρητα κομμάτια και ο ενθουσιασμός… απογειώθηκε!

Παρέα, παραγκωνίζοντας τον αιώνιο διαχωρισμό των φύλλων, αγόρι – κορίτσι μεταξύ μας, αρχίσαμε να μοιράζουμε τα κομμάτια σε κατηγορίες με βάση τα χρώματα των ηπείρων και των ωκεανών, που τόσο ευδιάκριτα ο κατασκευαστής είχε την πρόνοια να σχεδιάσει!

Αναζητήστε το παζλ, Μαθαίνω και εξερευνώ: ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΝΗΤΗ, στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ!

Όσο για το Βιβλίο των 32 σελίδων που περιέχεται στη συσκευασία, ο μικρός μου γιός μου το λάτρεψε και το έκανε δικό του από τη στιγμή που άνοιξε το κουτί! Βιβλιοφάγος καθώς είναι, ανέτρεξε όλες τις σελίδες αναφέροντας κάθε λίγο και λιγάκι, τα απειλούμενα είδη ζώων του πλανήτη που έβλεπε!

Αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι, δεν είναι όπως τα άλλα. Προκαλεί τη συγκέντρωση, την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας αλλά και το Νου, αφού οπτικοποιεί τη γνώση!

τα ζώα του πλανήτη, εκδόσεις ψυχογιός, παζλ

Ο ενθουσιασμός των μικρών μου παιδιών, δεν περιγράφεται! 

Από την ώρα που το πρωτοέφτιάξαν, έχουν να λένε για αυτό το ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ πάζλ που τους ξετρέλανε, ενώ δεν έχουν σταματήσει  λεπτό να ονειρεύονται πως καλούν τους φίλους τους στο σπίτι, για να το παίξουν όλοι μαζί!

τα ζώα του πλανήτη, εκδόσεις ψυχογιός, παζλ

Οι μέρες που διανύουμε δεν είναι συνηθισμένες. Κυρίως όμως δεν είναι εύκολες και ανέμελες για τα μικρά μας παιδιά.

Οι ατελείωτες ώρες στο σπίτι μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά με τη βοήθεια του κατάλληλου παιχνιδιού. Θαυμάστε το δημιούργημά τους, επιβραβεύστε με μπράβο και αναπτύξετε μαζί τους διάφορες θεματολογίες για ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  • Πώς ονομάζονται;
  • Που ζουν;
  • Σε τι είδους κλιματολογικές συνθήκες επιβιώνουν;
  • Ποια τα μεγέθη τους;
  • Ποια τα χρώματα τους;

Ο Παγκόσμιος Χάρτης, το μοτίβο πάνω στο οποίο διαδραματίζεται η ζωή τους, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον μελετήσετε και να απαριθμήσετε τις Ηπείρους και τους Ωκεανούς που είναι χωρισμένος αυτός ο Τόσο Θαυμαστός Πλανήτης!

τα ζώα του πλανήτη, εκδόσεις ψυχογιός, παζλ

Τα Ζώα του Πλανήτη, είναι εντυπωσιακό για δώρο και φυσικά είναι ιδανικό για τους λάτρεις των παζλ! Η πολύχρωμη συσκευασία του, ένα μεγάλο κουτί  αποθήκευσης, κατασκευασμένο από υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, είναι άκρως πρακτικό! Ανοίγει και κλείνει με ευκολία για τα μικρά χεράκια!

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά Γιγάντιων Πάζλ από τις εκδόσεις Ψυχογιός κι εμείς θέλουμε να τα αποκτήσουμε όλα! Εσείς;

Η προέλευση των παζλ χρονολογείται στο 1760, όταν Άγγλοι χαρτογράφοι τοποθέτησαν χάρτες πάνω σε ξύλο και τους χώρισαν σε μικρά κομμάτια. O John Spilsbury, ξυλογλύπτης και χαρτογράφος, έχει οριστεί ως ο εφευρέτης του πρώτου παζλ το έτος 1767.  Τα παζλ, εμφανίζονται ξανά γύρω στο 1900 και μέχρι τις μέρες μας η δημοφιλία τους, έχει φτάσει στο απόγειό της! 

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *