Ο Χριστός είναι Αγάπη Πάσχα Ανάσταση
Φιλοσοφία

Ο Χριστός είναι Αγάπη!

Χριστός Ανέστη!!

Ο Χριστός επιτέλους αναστήθηκε και μας διδάσκει πως ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας στα δύσκολα. Τι είναι για τον καθένα μας δύσκολο ή εύκολο αυτό είναι τελείως σχετικό. Όμως, όπως και αν βιώνει ο καθένας την δική του καθημερινότητα, όλο και περισσότεροι κουβαλάμε έναν μεγαλύτερο ή έναν μικρότερο σταυρό.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στη μικρή μου πόλη, που βλέπω το πράσινο, τη θάλασσα και τους λιγοστούς κατοίκους στα μπαλκόνια, που “Μένουν στο Σπίτι” και βγαίνουν μόνον με κάποια προεπιλεγμένη αφορμή. Η καινούρια Μόδα επιτάσσει η αφορμή  να ορίζεται, όχι από τους ίδιους όπως συνέβαινε προηγουμένως, αλλά από καινούριους, βιαστικά θεσπισμένους νόμους.

Η Ζωή δεν έχει σταματήσει και όπου υπάρχει κίνηση, υπάρχει και Ελπίδα.

Αυτή την Ελπίδα γιορτάζουμε σήμερα. Την ελπίδα των παιδιών μας να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, αρματωμένα με την τεχνολογία και όχι φυλακισμένα εξαιτίας της.

Ο Χριστός είναι Αγάπη προς τον άνθρωπο. Τιμωρήθηκε υπέμεινε και τελικά σταυρώθηκε υπέρ υμών. Μας σήκωσε στους ώμους του πριν 2021 χρόνια και εμείς πρέπει επιτέλους να μάθουμε, ότι κάποιες φορές πρέπει να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο.

Για κάποιους από μας, αυτές τις ημέρες του συλλογισμού, της εσωστρέφειας και την εσωτερικής αναζήτησης, ο χρόνος πάγωσε. Πολλοί το εκτιμήσαμε ως μια ευκαιρία ερμηνευμένη από τους ανθρώπους, αλλά δοσμένη από τον Ουρανό για μια αναγκαία ανθρώπινη παύση και μια ακόμα πιο επιβεβλημένη επανεκκίνηση. Έως πότε όμως;

Ο Χριστός είναι Αγάπη και ας, στο όνομά του έχουν γίνει μέχρι και εγκλήματα στο παρελθόν.

Ο Χριστός και ο πατέρας όλων μας ο Θεός, αφού μας χάρισαν τη ζωή και την ελπίδα, μας έκαναν ένα ακόμα δώρο .
Μας έδωσαν την ελεύθερη βούληση. Χωρίς αυτή θα είμασταν έρμαια της ελεύθερης βούλησης των άλλων.
Ο λαός μας, ανέκαθεν λειτουργούσε ως ελεύθερος. Ελευθερία που σχεδόν πάντοτε, ήταν συνώνυμη με το Ατίθασο Πνεύμα.

Είμαι υπερήφανη που αυτό το πνεύμα, το πνεύμα το Ελληνικό δεν θα μου επιτρέψει να σκλαβωθώ ποτέ!

Αληθώς ο Κύριος!

Χρόνια πολλά!

Ο Χριστός είναι Αγάπη Πάσχα Ανάσταση

Αναζητήστε περισσότερα άρθρα Φιλοσοφίας στο mamakabariemai.gr!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *