Παιδικό Βιβλίο

“Ράδιο Ποπόφ!” Παιδική λογοτεχνία από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

“Ράδιο Ποπόφ!” Παιδική λογοτεχνία από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

“Ο εννιάχρονος Άλφρεντ ζει στην ουσία μόνος του. Έχει να δει τη μητέρα του από τότε που γεννήθηκε, ενώ ο πατέρας του, που ταξιδεύει συνεχώς για δουλειές, συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει. Μια νύχτα, ο Άλφρεντ αποφασίζει ν’ ακολουθήσει μια μυστηριώδη περαστική, που εκτός από την εφημερίδα τού πετάει από την ταχυδρομική θυρίδα μήλα, μάλλινες κάλτσες και σάντουιτς. Έτσι, αρχίζει μια αξέχαστη περιπέτεια που θ’ αλλάξει τη ζωή του, αλλά και τη ζωή πολλών άλλων παιδιών. Πρόκειται για την ταχυδρόμο Αμάντα Περιβολάρη, η οποία ανήκει σε μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων, τους Αφουγκραστές. Στο σπίτι της, ο Άλφρεντ βρίσκει έναν παλιό ραδιοπομπό, που τον είχε σχεδιάσει ο Ρώσος μηχανικός Α. Σ. Ποπόφ, και αρχίζει να κάνει μια μυστική νυχτερινή εκπομπή για τα Λησμονημένα Παιδιά.”

Αυτή είναι η υπόθεση του νέου βιβλίου “Ράδιο Ποπόφ”, των εκδόσεων Ψυχογίος, από την σειρά Παιδικής Λογοτεχνίας για παιδιά από 9 έως 12 ετών!

Εμείς το διαβάσαμε και σας το προτείνουμε!

Η γραφή της ιστορίας είναι σύγχρονη που όμως μοιάζει παλαιομοδίτικη! Μας θύμισε τις παλιές καλογραμμένες ιστορίες της κλασσικής λογοτεχνίας. Όχι δεν θα το συγκρίνουμε με κάποιο συγκεκριμένο έργο, αυτό θα το αφήσουμε στη δική σας κρίση!

Κάποιοι όμως περιγράφουν το “Ράδιο Ποπόφ” ως μια μαγευτική και αξέχαστη ιστορία γεμάτη χιούμορ, εφάμιλλη των δημοφιλών ιστοριών της Άστριντ Λίντγκρεν και του Ρόαλντ Νταλ…!

  • Το μυθιστόρημα “ΡΑΔΙΟ ΠΟΠΟΦ” έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Παιδικού Βιβλίου 2020 Finlandia Junior Prize ενώ τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 21 χώρες.

Καλή Ανάγνωση!

H ΑΝΙΑ ΠΟΡΤΙΝ γεννήθηκε το 1971 και ζει στο Ελσίνκι στη Φινλανδία. Είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δοκιμίων, γενικών γνώσεων αλλά και ενός μυθιστορήματος για ενηλίκους. Έχει σπουδάσει συγκριτική λογοτεχνία και νομικά στα Πανεπιστήμια του Ελσίνκι και του Τούρκου, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και επιμελήτρια κειμένων.

Διάβασε ακόμα “Παιδικό Βιβλίο: “Τα πρώτα μου κλασικά” από το mamakabariemai.gr!

Ο τρόπος που διάλεξα, για την ελευθερία του νου μου και της έκφρασης, στα χρόνια του κορονοϊού. Το ταξίδι που ξεκινάω μαζί σου, θα μας απελευθερώσει και θα μας παροτρύνει για νέες στεριές, με αστείρευτη έμπνευση, οδηγώντας μας σε περιπετειες ντυμένες με τη σκοπιά της καινούριας ματιάς. Αυτή είναι η ευχή μου... να πιάσει τόπο η προσπάθεια μου αυτή, που ετούτη τη στιγμή μέσα από τις λέξεις, δείχνει σε εσένα το ταπεινό νόημα της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.