Σάββατο του Λαζάρου! Τι γιορτάζουμε;
Ορθοδοξία

Σάββατο του Λαζάρου! Τι γιορτάζουμε;

Σάββατο του Λαζάρου! Τι γιορτάζουμε;

Το Σάββατο του Λαζάρου ή Λαζαροσάββατο είναι η μέρα πριν από την Κυριακή των Βαΐων. Την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάσταση του Λαζάρου από τη πόλη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Ο Λάζαρος, ήταν φίλος του Ιησού Χριστού μας και αδερφός της Μάρθας και της Μαρίας.

Η Μαρία ήταν η γυναίκα εκείνη, που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού λίγες ημέρες πριν από τη Σταύρωση και στη συνέχεια τα σκούπισε με τα μαλλιά της!

Μάθε να τραγουδάς τα ΚΑΛΑΝΤΑ, του Σάββατου του Λαζάρου!

στο MamakaBariemai.gr
Η εκκλησιαστική μας παράδοση διδάσκει πως...

Μια μέρα ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Οι αδελφές του, ειδοποίησαν τον Ιησού ότι ο φίλος του είναι άρρωστος, αλλά εκείνος καθυστέρησε να έρθει. Στους μαθητές του είπε ότι, ο φίλος του κοιμήθηκε και ότι θα ταξιδέψουν έως στη Βηθανία για να τον ξυπνήσει. Όταν έφθασε στην πόλη με τους μαθητές του, η Μαρία του παραπονέθηκε ότι, αν ερχόταν εγκαίρως δεν θα πέθαινε ο αδελφός της. Τότε, ο Ιησούς με φωνή μεγάλη είπε: «Λάζαρε, δεύρο έξω!» και ανάστησε τον Λάζαρο τέσσερεις ημέρες μετά τον θάνατό του, προκαλώντας τον θαυμασμό αυτών που βρίσκονταν εκεί αλλά και το μίσος των εχθρών του, των Φαρισαίων.

Τι απέγινε ο Λάζαρος μετά την ανάστασή του;

Ο Λάζαρος ήταν τότε 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Έγινε επίσκοπος Κιτίου στην Κύπρο και πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

Διάβασε όλα τα Νέα Άρθρα για την Ορθοδοξία μας!

MamakaBariemai.gr

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *