relax cafe karlovasi
Εργαζόμενη Μαμάκα

Συνεντευξη με τη Φλώρα Μακρή, τη Relax Cafe μαμάκα του Καρλόβασι!

H Φλώρα Μακρή, είναι μια γυναίκα δυναμική και εύστροφη, πρόθυμη και ευγενική που συνδυάζει την επιχειρηματική ζωή με τον διπλό ρόλο, της συζύγου και της μητέρας.
Είναι mamaka του έφηβου Κωνσταντίνου και του οκτάχρονου Χρίστου και κάθε φορά που μιλάει για αυτούς, φωτίζεται το πρόσωπό της από περηφάνια.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή στη δουλειά της και της δίνει επιπλέον ώθηση, είναι ο αβίαστος τρόπος της να δίνει αξία, πρωτίστως στον άνθρωπο και δευτερευόντως στον πελάτη.

relax cafe karlovasi

Η Φλώρα, είναι η ιδιοκτήτρια αλλά και η υπεύθυνη του Relax Cafe Patisserie, έναν από τους πιο ποιοτικούς και ανθρωποκεντρικούς χώρους εστίασης 90 θέσεων, όχι μόνο του Καρλόβασι αλλά, ολόκληρης της Σάμου! Βρίσκεται στο λιμάνι Καρλοβάσου και έχει θέα το αλμυρό πέλαγος του Αιγαίου…

Το Relax Cafe Patisserie προσφέρεται για κάθε mamaka που θέλει να απολαύσει τον καφέ της μαζί με τα παιδάκια της, αφού έχει την τύχη να συνορεύει με τη προσφάτως ανακαινισμένη δημοτική παιδική χαρά. Το σημείο είναι πολύ βολικό και ταυτοχρόνως πρακτικό. Άλλωστε, το Καρλόβασι, αυτή η μικρή πόλη, στο νησί της Σάμου, ευνοεί την οικογενειακή ζωή και τερματίζει δεδομένους φόβους, άλλων πόλεων.

ριλαξ καφε Καρλόβασι
Η απόλυτη όαση παιχνιδιού!!

Τι είναι όμως αυτό που του προσδίδει την ποιότητα που σας περιγράφω;
Ο αρωματικός καφές, οι σπιτικές σαμιώτικες τηγανίτες, οι φρέσκοι μελωμένοι λουκουμάδες, τα νόστιμα σνακ, τα εκλεκτα γλυκά.. και το προσωπικό του!
Οι ζεστοί, καθημερινοί άνθρωποι που μαζί με τη Φλώρα και το χαμόγελό τους, έχουν τοποθετήσει στο επίκεντρο, τη δική μας ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση!

Ας μάθουμε όμως λίγα περισσότερα πράγματα για αυτήν την τόσο δραστήρια γυναίκα!

Φλώρα, με ποιες σκέψεις ξεκινάει η μέρα σου και πόσο χρόνο σου παίρνει να ετοιμαστείς; Κάθε πρωί που ξεκινάει, είναι μια ευχάριστη ρουτίνα για εμένα. Σκέφτομαι πώς για ακόμη μια φορά θα βρεθώ δίπλα στους αγαπημένους μου. Συνήθως έχω μία ώρα για να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο και να ετοιμαστώ και η ίδια, για να ξεκινήσω για την επιχείρηση καφέ που διατηρώ με τον σύζυγο μου.

Είσαι η ψυχή αυτής της επιχείρησης. Πόσο εύκολο είναι να οργανώνεις το ωράριο σου, έτσι ώστε να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις της εργασίας σου αλλά και του σπιτιού σου; Έχω επιλέξει δίπλα μου συνεργάτες που μπορώ να τους θεωρώ οικογένεια. Στην ζωή μου αλλά και στη δουλειά μου υπάρχει αρμονία, συνεργασία και κατανόηση. Αγαπώ αυτό που κάνω και φροντίζω να περνάω καλά και εγώ αλλά και οι φίλοι που επισκέπτονται το μαγαζί μας! Δεν είναι εύκολο να είσαι εργαζόμενη μητέρα. Η αγάπη και η στήριξη όμως που λαμβάνω κάθε μέρα από το σύζυγο μου, με βοηθάει να είμαι δυνατή και να καταφέρνω να μοιράζω τον χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και στο σπίτι μου. Ο μεγάλος μου γιος, ο Κωνσταντίνος μου, με βοηθάει πολύ στο σπίτι. Είμαι πολύ περήφανη που έχω καταφέρει να αναθρέψω ένα παιδί με τόση κατανόηση, σεβασμό και φιλότιμο.

Λόγω των απαιτητικών ωραρίων, υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι πως το 24ωρο είναι λίγο για σένα; Κάποιες φορές εύχομαι να είχα μερικές επιπλέον ώρες την ημέρα για να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην οικογένεια μου. Αυτό όμως δεν με πτοεί από το να απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί τους. Σίγουρα όλοι μας, όταν ήμασταν παιδιά, είχαμε ονειρευτεί διαφορετικά τις ζωές μας. Αν όμως με ρωτούσαν τι θα άλλαζα, η απάντηση θα ήταν, τίποτα!

relax cafe Karlovasi

Θεωρείς τον εαυτό σου γεννημένη, για τη συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα; Δεν ξέρω αν είμαι γεννημένη για αυτή τη δουλειά, μπορώ με βεβαιότητα όμως να πω, πως σε ότι επιλέγω να κάνω δίνω ένα κομμάτι της ψυχής και του εαυτού μου. Έχουμε παλέψει πολύ σκληρά με τον σύζυγο μου να χτίσουμε μια επιχείρηση και ένα μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η αγάπη του κόσμου και η ανταπόκριση σε όλα όσα προσφέρουμε στο μαγαζί μας, είναι η επιβράβευση που χρειαζόμαστε για να συνεχίζουμε κάθε μέρα, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Τι αγαπάς περισσότερο στην εργασία σου; Αγαπημένη μου στιγμή στο μαγαζί είναι η ώρα που θα φτάσω το πρωί, θα φτιάξω τον καφέ μου και πάντα με χαμόγελο θα υποδεχτώ τους φίλους που θα μου ευχηθούν καλημέρα. Έτσι με αυτό το απλό χαμόγελο, ξεκινάει η δική μου ρουτίνα.

Ποιο χαρακτηριστικό σου θεωρείς ότι είναι μειονέκτημα, σε σχέση με την εργασία σου; Δε ξέρω αν μπορώ να χαρακτηρίσω ως μειονέκτημα, την ειλικρίνεια που πηγάζει από μέσα μου και που προσαρμόζεται στη δουλειά μου. Για να το θέσω σωστότερα δεν χρησιμοποιώ διπλωματία. Δεν είμαι άνθρωπος που πνίγει αυτά που νιώθει προκειμένου να κερδίσει μια επιπλέον φαινομενικά συμπάθεια από κάποιον.

Πόσο υποστηρικτικός είναι ο σύζυγος σου; Ευχαριστώ το θεό που έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο να με εμπιστεύεται και να με στηρίζει σε κάθε βήμα και κάθε απόφαση που παίρνω. Φυσικά μιλάω για τον Μανώλη μου, τον άνθρωπο που καθημερινά στέκεται σαν βράχος δίπλα μου και μαζί, σαν μια γροθιά παλεύουμε κάθε εμπόδιο.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για σένα που είσαι γυναίκα, να συνδυάζεις όλους τους ρόλους; Είναι δύσκολο να είσαι επιχειρηματίας και μαμά ταυτόχρονα, αλλά με λίγη καλή θέληση και κατανόηση όλα μπορούν να γίνουν.

Πόσο εύκολο είναι να είσαι μαμάκα ενός 8χρονου αγοριού που πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και ενός έφηβου στις τελευταίες τάξεις του λυκείου; Όταν το ένα παιδί είναι στο δημοτικό και το άλλο στο λύκειο τα πράγματα λίγο, περιπλέκονται. Ο Κωνσταντίνος όπως προείπα είναι ένα αξιοθαύμαστο παιδί, που με βοηθάει πολύ όταν τον χρειάζομαι. Το ίδιο κάνει και για τον μικρό του αδερφό, τον Χρήστο μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου κατάκτηση ως μαμάκα; Τα παιδιά μου και ο χαρακτήρας που έχουν δημιουργήσει, με την δική μου καθοδήγηση αλλά και του Μανώλη είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση μου.

Ποια είναι η πιο σπουδαία συμβουλή που τους έχεις δώσει και εύχεσαι να τους συντροφεύει για πάντα; Η μόνη συμβουλή που φροντίζω να τους υπενθυμίζω τακτικά είναι πως πάνω από όλα είναι η οικογένεια και να προσέχουν ο ένας τον άλλον. Να πορεύονται με ειλικρίνεια και εντιμότητα γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν να είναι σωστοί άνθρωποι για την κοινωνία και τις μελλοντικές δικές τους οικογένειες.

Τι εύχεσαι για το μέλλον τους; Εύχομαι να κατακτήσουν κάθε όνειρο τους και να ζήσουν μια ζωή όπως οι ίδιοι την φαντάζονται.

Μια ευχή για το δικό σου μέλλον; Όσο για έμενα εύχομαι να μπορώ να είμαι δίπλα τους για όσο περισσότερο μπορώ και να τους καμαρώνω καθώς θα χτίζουν το μέλλον τους.

Φλώρα, σε ευχαριστώ για αυτή την όμορφη συνέντευξη! Η καλοσύνη και η πραότητα των λόγων σου κάνει τη μέρα μας, πιο αισιόδοξη!!

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Relax Cafe Patisserie στο Facebook!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

3 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *