Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας! Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Αυτό δεν είναι άλλο ένα βιβλίο συνταγών. Είναι ένας οδηγός καλής ζωής!
Το ολοκαίνουριο βιβλίο του Ακή Πετρετζίκη, αποτελεί μαγειρική εγγύηση, καθώς ο ίδιος δεν χρειάζεται συστάσεις! Αυτός ο σκληρόδετος τόμος όμως, διαφέρει από τους άλλους που βρίσκονται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Αποτελεί την πηγή έμπνευσης για ισορροπημένα γεύματα. Με βάση τα πράσινα χορτοφαγικά υλικά, τα όσπρια και τα θαλασσινά, είναι ιδανικός και κατά την περίοδο της Σαρακοστής που διανύουμε, χωρίς η έλλειψη πρωτεΐνης να λειτουργεί ανασταλτικά!
Αυτός ο Οδηγός Καλής Ζωής καταφέρνει με ευκολία την επιστροφή στις ρίζες μας και μας συμφιλιώνει με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες! Ελαφριά και μερακλίδικα πιάτα, μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, στην παραδοσιακή κουζίνα της μαμάς μας, ενώ μας καλούν να επισκεφτούμε την πιο γκουρμέ κουζίνα ενός εστιατορίου!
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Για τους πιστούς της χορτοφαγίας, για τους φανατικούς της νηστείας, για τους νοσταλγούς του κλασικού μαγειρευτού, για τους αυστηρούς των θαλασσινών, για τους λάτρεις των αλλαγών και των δοκιμών, για τους “προσέχω τη διατροφή μου”, αλλά και για τους “δεν μπορώ χωρίς κρέας”. Ένα βιβλίο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις και με προκάλεσε να σας αποδείξω πώς με απλά, βασικά, πρωτογενή υλικά μπορείς να φτιάξεις τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και χορταστικές συνταγές. Ο δικός μου τρόπος να φέρνω τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι με πιάτα που ικανοποιούν τις γεύσεις όλων και να καταρρίπτω μύθους γύρω από το φαγητό, μέσα από τη φαντασία και την όρεξή μου για δημιουργία.
Σελίδες | 240 |
---|---|
Διαστάσεις | 22 x 27 cm |
Ο Άκης Πετρετζίκης, είναι γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα δεκαέξι χρόνια του. Στα δεκαοκτώ του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατεβεί στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική. Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του καθώς και τη λογιστική, εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία, με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε ένα τηλεπαιχνίδι μαγειρικής . Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού. Σήμερα ο Άκης αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης. Κάθε μέρα, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Άκης είναι γνωστός για την ευκολία που έχει να συνδυάζει απλά καθημερινά υλικά και να ετοιμάζει πεντανόστιμες συνταγές, γρήγορες και οικονομικές. Επίσης, είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους.