Παιδικό Βιβλίο

Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα

Υπάρχουν άραγε, μαγικά μολύβια;

Κι αν υπάρχουν, σε ποια χέρια θα πρέπει να μένουν;

Αν εσύ είχες ένα μαγικό μολύβι τι θα σχημάτιζες;

Μαγικά μολύβια, δυστυχώς δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ…

Στη φαντασία όμως ενός μικρού κοριτσιού από το Πακιστάν, αυτό το φανταστικό μαγικό μολύβι, ήταν το κίνητρο να ξεκινήσει έναν αγώνα.

Μα, τι αγώνα μπορεί να δώσει ένα μικρό παιδί, με ένα ανύπαρκτο μολύβι;

Έναν αγώνα δικαιοσύνης, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των φυλετικών διαφορών, του αναλφαβητισμού της φτώχιας και του πολέμου.

Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο από ένα παιδί, για τα παιδιά όλου του κόσμου, προτού αυτά γίνουν μεγάλοι και η κακία, η μισαλλοδοξία και η μικροπρέπεια φωλιάσει στην καρδιά τους.

Η Μαλάλα, είναι ένα παιδί που ονειρεύεται ένα καλύτερο κόσμο για όλο τον κόσμο. Και που σαν όλα τα παιδία, αν στ’ αλήθεια κρατούσαν από ένα μαγικό μολύβι, θα έκαναν τον κόσμο μας αγνώριστο!

Με διαστάσεις 23,5*26 εκ. και 48 όμορφα, εικονογραφημένες σελίδες, το σκληρόδετο αυτό μαγικό βιβλίο, είναι γεμάτο Μεγάλες Ιδέες, που στην Ανατολή, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν εννοούνται… από τις Εκδόσεις Πατάκη!

Λίγα λόγια για την Μαλάλα Γιουσαφζάι: Στη γενέτειρα της στο Πακιστάν, οι Ταλιμπάν είχαν απαγορεύσει στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο. Η Μαλάλα από την εφηβική της ηλικία άρχισε να γράφει προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και να εκφωνεί δημόσιους λόγους, στηρίζοντας το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Ως αντίποινα, το 2012 έγινε στόχος επίθεσης καθώς γύριζε από το σχολείο της. Το σύνολο της προσπάθειάς της βραβεύτηκε 2014 με το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ το 2017 έγινε η νεότερη πρέσβειρα ειρήνης του ΟΗΕ.

Καλές Αναγνώσεις!

Ο τρόπος που διάλεξα, για την ελευθερία του νου μου και της έκφρασης, στα χρόνια του κορονοϊού. Το ταξίδι που ξεκινάω μαζί σου, θα μας απελευθερώσει και θα μας παροτρύνει για νέες στεριές, με αστείρευτη έμπνευση, οδηγώντας μας σε περιπετειες ντυμένες με τη σκοπιά της καινούριας ματιάς. Αυτή είναι η ευχή μου... να πιάσει τόπο η προσπάθεια μου αυτή, που ετούτη τη στιγμή μέσα από τις λέξεις, δείχνει σε εσένα το ταπεινό νόημα της.

4 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.