Βιβλίο,  Μυθιστόρημα για τη Μαμάκα

“Το Σπίτι της Μελισσάνθης”. Το πρώτο Μυθιστόρημα της συγγραφέα, Πασχαλιά Βαρύτη Κουμπλή.

Το Σπίτι της Μελισσάνθης“, είναι η πρόταση του mamakabariemai.gr για όλες τις μαμάδες και όχι μόνο, που έχουν αδυναμία στα ιδιαίτερα μυθιστορήματα μυστηρίου!

Ένα απόκοσμο αντικείμενο με σκοτεινές δυνάμεις, αναστατώνει ένα φιλήσυχο χωριό. Πολλά χρόνια αργότερα, την αίγλη στις ζωές των ηρωίδων του βιβλίου. Της διάσημης παρουσιάστριας Ελένης Κοντού και της αρχιτέκτονα με καταγωγή από την Ελλάδα Μελίνα Πήτερς, που όμως ζει και εργάζεται στην πολύβουη Νέα Υόρκη“.

Μια αλληλουχία γεγονότων δημιουργούν ένα παζλ, που όταν τα κομμάτια του ενωθούν, θα οδηγήσουν τους ήρωές του… στην εξιλέωση!

Μία συναρπαστική ιστορία, για δυνατούς λύτες!

Τα αλλεπάλληλα γεγονότα της μοίρας και των ανθρώπων, κατασκευάζουν ένα σύμπλεγμα περίεργων εξαφανίσεων και ανεξήγητων φόνων που σφίγγουν σαν κλοιός γύρω και από τους πιο αφανείς ήρωες.

Όλα τα συστατικά της καλής λογοτεχνίας μυστηρίου, ντυμένα σε ένα χαρτόδετο βιβλίο, με υψηλής ποιότητας χαρτιού και εκτύπωσης!

Η σύγχρονη δοσμένα, πολύπλευρη πλοκή σε ένα μυθιστόρημα που γυρίζει τον αναγνώστη πίσω στη δεκαετία του 1980, με σκοπό να ξετυλιχθεί η μυστηριώδης υπόθεση που περιπλέκεται, με την εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού…

Μία πολύπτυχη ιστορία που δυναμιτίζεται από ένα όνειρο, ξυπνώντας μία ταραγμένη παιδική ανάμνηση, με έξυπνους χαρακτήρες και γρήγορη ροή. Η τριπλή βίαιη δολοφονία, η μυστηριώδης φιγούρα που φορά το χρυσό δακτυλίδι με τις γαλάζιες λάμψεις και η συνάντηση που οδηγεί στη κάθαρση…

“Το Σπίτι της Μελισσάνθης” στις 470 απολαυστικές του σελίδες, κατάφερε να με προσκαλέσει στο εσωτερικό του και να με τυλίξει πίσω από τις μυστηριώδεις κουρτίνες του…

Οι υπέροχες εικόνες του βιβλίου, είναι δοσμένες με ακρίβεια περιγραφής σαν να παρατηρείς από κοντινή απόσταση, έναν πίνακα ζωγραφικής. Οι λεπτομέρειες πληθαίνουν, κατακλίζοντας τα μάτια του μυαλού. Απόλαυσα τις σελίδες με τις περιγραφές των τοπίων και της απλής καθημερινότητας. Ειδικά τις εικόνες του παρελθόντος, τις πλούσια ντυμένες, με κοσμητικά επίθετα.

Το Σπίτι της Μελισσάνθης”. Το μυθιστόρημα που πετυχαίνει να σε καθηλώσει.

Έπιασα τον εαυτό μου να επιζητά να αφιερώσω σε τακτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαστήματα ανάγνωσης, δίνοντας μου έτσι την ευχαρίστηση, να ανακαλύψω την συνέχεια της συναρπαστικής υπόθεσης. Η δομημένη σκέψη της συγγραφέα Πασχαλία Βαρύτη Κουμπλή, με τοποθέτησε αναγνωστικά, από το ένα μέρος στο άλλο, με μια λογική συνέχεια χωρίς να με μπερδέψει. Οι προορισμοί μου, Αθήνα, Κρήτη και Νέα Κώμη-Καβάλας.

Η γραφή της δεν είναι πομπώδης, αν και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι ξεχωριστές. Αυτή ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του σπιρτόζικου λόγου και των παραστατικών εικόνων, καταφέρνει σε πολλά σημεία να γυμνάσει το μυαλό του σκεπτόμενου αναγνώστη.

Το κείμενο της συγγραφέα Πασχαλία Βαρύτη Κουμπλή, ήταν ευχάριστα ορμητικό! Μου θύμισε μυθιστορήματα γραμμένα από πετυχημένους συγγραφείς ξένης λογοτεχνίας που τα τελευταία χρόνια παραμένουν στις λίστες με τους περισσότερο πολυδιαβασμένους στη χώρα μας.

Και γράφω μου θυμίζει, για να τονίσω πως δεν αντιγράφει, καθώς το νοσταλγικό ελληνικό στοιχείο ξεχωρίζει αισθητά!

Όσο για το ιδιαίτερο εξώφυλλο  του μυθιστορήματος, “Το Σπιτι της Μελισσάνθης“, είναι είναι τόσο αινιγματικό, όσο και το περιεχόμενό του!

Το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέα, Ο ΒΑΛΤΟΣ, αναμένω πως θα είναι εξίσου συναρπαστικό!

Αισθάνομαι περήφανή για το δημιούργημα της γυναίκας που θα μπορούσε να επαναπαυθεί στα επιτεύματα της ζωής της, όμως τόλμησε να γίνει η συγγραφέας που μου χάρισε την εμπειρία να σκιρτώ να διαβάσω ακόμα μερικές σελίδες κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ημέρας μου.

Το Σπίτι της Μελισσάνθης με ευκολία θα μπορούσε μετατραπεί σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, καθώς η δράση και τα συναισθήματα που προκαλεί, είναι καταιγιστικά!

Το μυθιστόρημα,

“Το Σπίτι της Μελισσάνθης”,

μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο e- shop των εκδόσεων Κομνηνός!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το σπίτι της Μελισσάνθης, ένα από τα τελευταία παλιά τούρκικα σπίτια στη Νέα Κώμη Καβάλας, παραμένει επιβλητικό, σκοτεινό, σχεδόν τρομακτικό για όσο κρύβει καλά ένα μεγάλο μυστικό. Μέσα σε μια κρύπτη το λαμπερό αρχαίο αγαλματίδιο προκαλεί την τραγωδία και τον θάνατο. Ένα αγαπημένο ζευγάρι κι ένας μοιραίος επισκέπτης πέφτουν νεκροί κι ένα πεντάχρονο κορίτσι εξαφανίζεται. Χρυσοθήρες, άνθρωποι πλεονέκτες, καθηγητές πανεπιστημίου και φοιτητές, μια πλούσια οικογένεια, αδίστακτοι ανήθικοι δράστες εμπλέκονται, για διαφορετικούς λόγους, σ’ ένα κουβάρι απρόσμενων γεγονότων γεμάτων βία και εφιάλτες. Η κατάρα μιας τυχαίας ανακάλυψης μέχρι πότε θα ρίχνει τα μαύρα πέπλα της επάνω σε νέες ζωές και υπάρξεις, που αναζητούν απαντήσεις σ’ έναν δρόμο ζωής που δεν διάλεξαν; Ένας παθιασμένος πρώιμος έρωτας, μίσος, άγριες συγκρούσεις, ψέματα, δολοφονίες, δολοπλοκίες και ο άδηλος πόθος για καθαρότητα και δικαιοσύνη. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα με καταιγιστική δράση, με εξελίξεις που αγγίζουν τα όρια της τραγωδίας και φτάνουν μέχρι την τελική λύτρωση.

Ονομάζομαι Πασχαλιά Βαρύτη –Κουμπλή. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πετροπηγή Καβάλας. Σπούδασα Κτηνιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Άσκησα το επάγγελμα του Κτηνιάτρου μέχρι πρόσφατα. Παντρεύτηκα με τον συμφοιτητή μου Κουμπλή Γεράσιμο. Έχω τρία παιδιά και μια εγγονούλα. Από τότε που έμαθα ανάγνωση, δεν σταμάτησα ποτέ να διαβάζω. Πέρασα απ’ όλα τα είδη λογοτεχνίας. Περισσότερο μου αρέσουν τα Αστυνομικά με λίγη δόση μυστηρίου. Τώρα πλέον που έχω ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να γράψω κι εγώ τις δικές μου ιστορίες. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα! Πρώτα «Το σπίτι της Μελισσάνθης» και μετά «Ο Βάλτος». Τώρα ετοιμάζω το τρίτο μου βιβλίο και ειλικρινά είμαι ευτυχισμένη γι’ αυτό που ζω!
Το Σπίτι της Μελισσάνθης

Αναζητήστε συναρπαστικά μυθιστορήματα για τη ΜΑΜΑΚΑ, στο mamakabariemai.gr.

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *