ο λύκος και η πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού Χριστίνα Αποστολίδη
Video Book

Ο Λύκος και η Πεταλούδα. Η αφήγηση του παραμυθιού μέσα από το θεατρικό Video Book της συγγραφέα, Χριστίνα Αποστολίδη!

Ο Λύκος και η Πεταλούδα είναι το παιδικό βιβλίο που μας άγγιξε με την ευαισθησία και το ρομαντισμό του!

Τι κι αν ο λύκος στα παραμύθια, στις λαϊκές αλλά και σύγχρονες ιστορίες καμώνεται τον κακό…

ο λύκος και η πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού Χριστίνα Αποστολίδη
Το εξώφυλλο του βιβλίου, Ο Λύκος και η Πεταλούδα.

Ο Λύκος, ο θηρευτής αυτής της ιστορίας, γοητεύεται από το φέρσιμο μιας μικρής Πεταλούδας. Εκείνη, μοιάζει να μη συναισθάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει δίπλα του. Ή μήπως τολμά να μη φοβηθεί, αντίκρυ στο δεδομένο του πιο δυνατού. Ο Λύκος, δίχως να εναντιώνεται στη φύση του και παραμένοντας πάντοτε ο κυνηγός, παρασύρεται σε μια αθώα περιπλάνηση μέσα στη φυσική ομορφιά, των εναλλασσόμενων τοπίων! Του δάσους, του ποταμού, της χαράδρας και της σπηλιάς

Ο Λύκος και η Πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού θεατρικό Video Book Χριστίνα Αποστολίδη

Ως η μητέρα-αφηγήτρια στα μικρά μου παιδιά, λάτρεψα τις αισθαντικές ζωγραφιές του εικονογράφου Σεραφείμ Στρουμπή.

Μέσα από τις εικόνες του ταξίδεψε και εμένα, πίσω στην παιδικότητά μου με μια έντονη Εσάνς Νοσταλγίας. Όσο για τους μικρούς μου αναγνώστες, οικειοποιηθήκανε τόσο πολύ αυτόν τον συμπαθή λύκο, που τον έκαναν σχεδόν φίλο τους, μιας και παραμένει μέχρι το τέλος του έργου, θαυμαστής της φύσης και όχι εγωιστικός διεκδικητής της.

Η δημιουργικότητα της συγγραφέα του παιδικού βιβλίου, Ο Λύκος και η Πεταλούδα, δεν αρκέστηκε μόνο στη φυσική μορφή του βιβλίου, δηλαδή τη χειροπιαστή έκδοση του. Η Χριστίνα Αποστολίδη, δημιούργησε ένα Θεατρικό Video Book για όλα τα παιδιά!

Με αυτόν τον τρόπο μας προτείνει, όχι μόνο να διαβάσουμε το βιβλίο, αλλά να το απολαύσουμε θεατρικά και διαδραστικά δωσμένο, βλέποντας και ακούγοντας το!

“Το άτακτο καπέλο κι άλλες ιστορίες” το κανάλι της συγγραφέα Χριστίνα Αποστολίδη στο You Tube!

Προηγηθείτε στο κανάλι της “Το άτακτο καπέλο κι άλλες ιστορίες”, στο You Tube, για να δείτε περισσότερα βίντεο, αφιερωμένα στα βιβλία της, ψυχαγωγώντας τα μικρά σας παιδιά με τραγούδια, εύκολες κατασκευές και περισσότερες αφηγηματικές παρουσιάσεις!

Ενώ εσείς, μπορείτε να τους κατεβάσετε, πολλά ενδιαφέροντα εκτυπώσιμα!

Οι μέρες που διανύουμε είναι συνυφασμένες με την Τεχνολογία. Μικροί και μεγάλοι αναγκαστήκαμε να καταπιαστούμε υποχρεωτικά μαζί της. Είναι η ευκαιρία λοιπόν, να δώσουμε στους μικρούς μας αναγνώστες, υγιείς οπτικές για να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να ψυχαγωγηθούν, μαθαίνοντας ταυτοχρόνως, πως να χειρίζονται το τάμπλετ ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή!

ο λύκος και η πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού Χριστίνα Αποστολίδη
Λεπτομέρεια από την εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.

Σελίδες40
Διαστάσεις24 × 27 cm
ο λύκος και η πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού Χριστίνα Αποστολίδη
Η συγγραφέας Χριστίνα Αποστολίδη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του marketing. Tα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πάντα αγαπούσε τις λέξεις, άρχισε όμως να φτιάχνει ιστορίες για να τις διηγείται στην κόρη της Σοφία. Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν δύο παραμύθια της σε εικονογράφηση Σεραφείμ Στρουμπή: «Ο λύκος και η πεταλούδα» (Ιανουάριος 2019) και «Το άτακτο καπέλο» (Σεπτέμβριος 2020).
ο λύκος και η πεταλούδα παιδικό βιβλίο αφήγηση παραμυθιού Χριστίνα Αποστολίδη

Δείτε περισσότερα Video Books, στο mamakabariemai.gr!

Καλώς όρισες στο MamakaBariemai.gr! Ψάξε στις σελίδες, για τα καλύτερα Βιβλία, τα πιο δημιουργικά Παιχνίδια και πολλές έξυπνες Ιδέες, για να μη σου πει ποτέ... ΜΑΜΑΚΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ!! 😇 Το MamakaBariemai.gr, είναι ασφαλές για γονείς και παιδιά!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *